MENU

De klassieker voor de 'Flandrien' loper

02/02/2020 11:30 - 02/02/2020 14:00

Traditiegetrouw vindt deze winterklassieker plaats op de eerste zondag van februari. De betiteling 'klassieker' is te danken aan de jarenlange traditie met een schitterend parcours, de omgeving en altijd bijzondere weeromstandigheden. Dit alles maakt deze wedstrijd tot een uitdaging voor elke loper.

Het parcours is onderscheidend door een veelvuldige wisseling van ondergrond, asfalt, duinpaden en strand. De weeromstandigheden van begin februari bezorgen (samen met windrichting en kracht) daarnaast elke editie weer een eigen stempel.

De omgeving daarentegen blijft onveranderd aantrekkingskracht uitoefenen. Het parcours slingert langs de natuurgebieden 't Zwin en de Zwarte polder en wordt onderbroken met enkele strandstroken. Boven op het duin is het vooral genieten geblazen van de vergezichten over de zee maar ook van het mooie West-Zeeuws-Vlaamse land en zijn pittoreske dorpjes.

Kortom 21.097 meter met diverse hoogtepunten, hoogteverschillen, ondergrondveranderingen door de mooie natuur van en langs de West-Zeeuw-Vlaamse kust...een uitdaging en nog meer dan dat; meer dan de moeite waard.

https://www.avdewielingen.nl

Algemene voorwaarden - Privacybeleid
© 2019 by Deva Marathon Team Knokke-Heist
DEZE WEBSITE WERD ONTWIKKELD DOOR PROJECTWEB.BE
Top

Voor de beste ervaring op deze website dient u onze cookies te aanvaarden.